Update protocol anderhalvemeter-jeugdwerk

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Update protocol anderhalvemeter-jeugdwerk

Enige tijd geleden verstuurden we het anderhalve-meter jeugdwerk protocol dat is ontwikkeld door de jeugdwerkorganisaties HHJO, HJW, JBGG, LCJ en de Bond van Hervormde Zondagsscholen. Inmiddels zijn er diverse nieuwe ontwikkelingen (vooral versoepelingen) na de laatste persconferentie.

Zoals beloofd houden we het protocol geregeld onder de loep en hebben dit geüpdatet naar aanleiding van de nieuwe regels. Op de vierde pagina, de versie pagina, is te lezen op welke pagina’s aanpassingen zijn gedaan.

Voor nu zijn er een aantal zaken die we graag willen benadrukken:

1) Bereid het jeugdwerk voor het nieuwe seizoen voor en ga vooral weer starten! We horen dat er zondagsscholen en clubs zijn die niets voorbereiden omdat ze zich afvragen wat wel en niet mag. Onder de 12 jaar is de 1,5 meter regel helemaal niet meer nodig en tot 18 jaar hoeven jongeren geen afstand te houden tot elkaar, slecht tot de leidinggevende. Het is dus, als je je aan de regels van hygiëne en dergelijke houdt zoals beschreven in het protocol, heel goed mogelijk en ook aan te bevelen om weer te starten. Ga als jeugdouderling of ambtsdragers met de leidinggevenden om tafel en maak een concreet plan voor het nieuwe seizoen. Laat jongeren merken dat zij er toe doen en dat hun (geestelijk) leven je aan het hart gaat als gemeente.

2) We krijgen veel vragen binnen of er een afsluitende activiteit zoals een barbecue georganiseerd kan worden. Het protocol geeft aan wat wel en niet kan, maar kijk ook plaatselijk wat past binnen het gemeenteprotocol en gebruik ‘het gezonde verstand’. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat het eten door slechts een paar personen uitgedeeld wordt en dat niet iedereen zelf de ‘sauspot’ en flessen drinken en dergelijke gebruikt, om maar een praktisch voorbeeld te noemen.

Heeft u nog vragen, mail of bel gerust. Van harte wijsheid, vreugde en zegen bij de voorbereiding van het nieuwe jeugdwerkseizoen gewenst.


Download het vernieuwde protocol

|

Ander actueel nieuws