'Zonde is altijd onze eigen schuld'

« Terug naar het nieuwsoverzicht

'Zonde is altijd onze eigen schuld'

Persoonlijk contact met de Schepper van hemel en aarde, dat is niet niets. Sterker nog: het is iets ongelooflijks. Maar maken we er ook tijd voor? Op het jeugdappel +16 van het LCJ in Aalsmeerderbrug gingen we hierover in gesprek met jongeren.

Steven ’t Lam (20) bidt elke dag, vertelt hij. „Bij het eten met m’n ouders en zelf doe ik het voor het slapengaan. Dan gebruik ik een dagboekje. In de Bijbel spreekt vooral het Nieuwe Testament mij aan. Het laatste jaar heb ik meer het idee dat Hij er is. Waarom kan ik niet uitleggen. Het is een gevoel.” Sake Hoornstra (18), die naast Steven staat, gebruikt ook vaste momenten voor bidden en Bijbellezen. „Dat doe ik als ik opsta en bij het eten. Ik gebruik ook een dagboekje. Wat mij aanspreekt in de Bijbel? Dat God onwaardige zondaren zalig wil maken. Dat is het belangrijkste. Je kunt als mens arm of ziek zijn, maar dat hoeft niet onze eigen schuld te zijn. Zonde is áltijd eigen schuld, het is ons probleem. En toch zegt de Heere Jezus: „Die schuld wil Ik op Mij nemen.”

Ga naar de website van PuntUit om het complete artikel te lezen. Voor de serie ”Luisterend leven” gaat het LCJ met jongeren in gesprek over bidden en Bijbellezen. Dit is deel 3 in de serie.

|

Ander actueel nieuws