Leef actief mee!

Nachtjes aftellen. Een actieve bezigheid van kinderen, zo vlak voor hun verjaardag. Of vlak voor de bruiloft van hun tante. Nog vier nachtjes slapen, dan is het feest! Vieren verbindt. Zeker in het leven van kinderen. Een verjaardag is een prachtige gelegenheid om een kind uit de groep in het zonnetje te zetten. Tijdens de clubavond of daarbuiten. ‘Er is er één jarig’ is een kleine moeite. Net als het sturen van een verjaardagskaart.

Meeleven doet goed! Kinderen hechten veel waarde aan deze aandacht. Word ik gezien? Is de leidinggevende eigenlijk wel geïnteresseerd in mijn leven? Blijf gespitst op festiviteiten in het leven van een kind. De geboorte van een broertje of zusje en het vieren van een huwelijksjubileum van de (groot)ouders zijn belangrijke gebeurtenissen. Het is een onmogelijke opgave om dit van alle kinderen bij te houden. Wanneer je kinderen verdeeld over diverse kinderwerkers wordt dit haalbaar. Een beetje nieuwsgierigheid kan hierbij geen kwaad. Om kinderen zo de nodige aandacht en positieve momenten te bezorgen.

Kinderwerk vindt plaats in het winterseizoen. Vreugde en verdriet in kinderlevens gaat verder. Het overwintert én overzomert. Wees je als kinderwerker hiervan bewust. Vergeet de kinderen niet die in de zomer jarig zijn. Doe bij jonge kinderen een kaartje door de brievenbus. Stuur oudere kinderen een verjaardagsmail. Wie leidinggeven ervaart als een roeping, leeft ook van april tot september met zijn kinderen mee. Maak de dingen klein en houdt het simpel. Dan blijft het behapbaar.

|