Bidden - Een wonder van genade

Bidden

Dat gebed mogelijk is, is een onvoorstelbaar wonder. Door de Heere Jezus is er een vrije toegang tot God, tot Zijn genadetroon. We mogen op aarde communiceren met onze Schepper, met de God van hemel en aarde. Door het gebed zijn we in contact met de Eeuwige! Wat staan we daar vaak weinig bij stil!

Elke christen bidt. Het is in de kerkgeschiedenis wel de 'adem van de ziel' genoemd. Wij kunnen geen moment leven zonder adem te halen. Zo kan het geloof niet levend zijn als er geen gebed is. De Bijbel leert ons veel over het gebed. De Heere Jezus heeft ons zelfs een voorbeeld gebed gegeven!

Om echt bewust stil te zijn voor God en je hart voor Hem open te leggen is rust nodig. Dat valt niet mee in onze tijd. Misschien loop jij ook wel eens tegen vragen over het gebed aan. Luister het gesprek met Inspe na, via onderstaand audiobestand. Als je vragen niet beantwoord worden, vraag het dan eens aan de dominee op catechisatie of aan iemand in je omgeving die je vertrouwt. Vind je dat lastig? Stel gerust je vragen via mail aan een Jeugdwerkadviseur van het LCJ.

Audiofragment 'Bidden'

|