Lees - artikelen

Hieronder een aantal lezenswaardige artikelen. Als er nieuwe artikelen uitkomen, dan worden deze hieronder geplaatst. Heb je een tip, mail ons die dan!


Bijna kwart mbo’ers begrijpt preek „vaak niet” – Reformatorisch Dagblad
Bijna een kwart van de mbo’ers begrijpt de preek vaker niet dan wel. Jongeren begrijpen een preek als de boodschap in hedendaagse taal wordt overgedragen."

Doener gedijt niet in de kerk – Reformatorisch Dagblad
Doeners zijn mensen van de praktijk, niet van de theorie. In de kerk, waar de kennisoverdracht verstandelijk van karakter is, gedijen ze daarom vaak minder goed dan denkers. Lees het achtergrondartikel, dat 16 oktober 2013 uitkwam.

Masterscriptie “Ik heb u nodig” – Elline de Wilde
Een onderzoek naar de identiteitsontwikkeling bij reformatorische jongeren binnen de drieslag gezin, kerk en school.

Opgesteld in 325?  „De belijdenis van IKEA” – Reformatorisch Dagblad
Welk geschrift werd opgesteld in het jaar 325? „De geloofsbelijdenis van IKEA.” Wat zijn de Drie Formulieren van Enigheid? „Geloof, hoop en liefde.” Vmbo-leerlingen en mbo’ers krijgen minder aandacht binnen de kerk dan studerenden aan het hoger of wetenschappelijk onderwijs, concludeert De Wilde.

Preek is vaak te theoretisch – Puntuit
Onbegrijpelijke preken, lastige catechisatielessen en moeilijke jv-lezingen. Het is voor praktijkgerichte jongeren vaak niet makkelijk om kerkelijk betrokken te zijn. Gerteke Treur (20) uit Woerden en Daniël van den Berg (22) uit Nieuwerbrug herkennen dit. Lees de Puntui van 16 oktober.

Symposium om doeners bij kerk te betrekken – Reformatorisch Dagblad
Lees het artikel over het symposium “Doeners in de kerk”, dat op 29 september 2013 in het Reformatorisch Dagblad stond.

|