Lees - artikelen

Hieronder een aantal lezenswaardige artikelen. Als er nieuwe artikelen uitkomen, dan worden deze hieronder geplaatst. Heb je een tip, mail ons die dan!


Ik zocht mijn identiteit in hardcore – PuntUit (RD)
Lees nogmaals het artikel en de hele PuntUit-pagina dat op 30 september in samenwerking met PuntUit in het Reformatorisch Dagblad kwam te staan.

Dossier kerkverlating – Reformatorisch Dagblad
Duizenden, tienduizenden mensen –jongeren, ouderen, alleenstaanden, complete gezinnen– verlieten de achterliggende decennia de kerk. Schokkende aantallen. In een artikelenserie zoomt de kerkredactie op het verschijnsel kerkverlating in.

Prof. Den Hertog: Houd zo lang mogelijk band met kerkverlater – Reformatorisch Dagblad
Een kerkenraad moet zo lang mogelijk een band houden met gemeenteleden die dreigen af te haken, zegt prof. dr. G. C. den Hertog. „Mensen moeten weten dat niet God het gesprek met hen beëindigt, maar dat zij het gesprek met God beëindigen.”

"Laten we ons focussen op de Heere Jezus Christus" - CIP
"Ik heb een hekel aan armzalig gedoe, de focus en de schijnwerpers moeten in de kerk gericht zijn op de fonteinen van het heil. Willen we voor hem leven? Gaan we vol voor Hem? Niet wettisch, maar evangelisch, vanuit het liefdevolle evangelie van onze Heere Jezus Christus. God wil het geloof aan iedereen schenken."

Ruimte voor twijfel voorkomt kerkverlating – Driestar Educatief
Het is heel belangrijk is om ruimte te bieden aan twijfels van jongeren. Dit blijkt uit een recent verschenen rapport van de Amerikaanse Fuller Theological Seminary over de belangrijkste factoren waardoor jongeren, opgegroeid in christelijke gezinnen, hun geloofsovertuiging behouden of verliezen als ze gaan studeren.

"Nederlander heeft kerk niet nodig om te geloven" - Reformatorisch Dagblad
Nederlanders zijn de afgelopen jaren anders gaan geloven: religie en kerk vallen lang niet altijd meer samen. Behalve religie binnen verband is er steeds meer sprake van religie buiten verband.

|