Lees - artikelen

Hieronder een aantal lezenswaardige artikelen. Als er nieuwe artikelen uitkomen, dan worden deze hieronder geplaatst. Heb je een tip, mail ons die dan!


Een bijbaantje... voor medicijnen of voor een mobiel? - Refdag (artikel voor jongeren)
Wat zou jij doen met 50 euro? Sommige jongeren hoeven er niet lang over na te denken. 'Sparen.' 'Een mobieltje kopen.' En een jongere in Afrika of op de Filipijnen? Het blijft even stil. 'Eten kopen?' 'Medicijnen misschien?'

Hoe kun je als christen op een verantwoorde manier met je geld omgaan? - Refoweb
Ik vraag mezelf af hoe je als christen op een verantwoorde wijze met je geld om moet gaan. Ben je verplicht om een deel ervan aan de zending o.i.d. te geven? Er staat namelijk in de Bijbel dat je een tiende deel van je inkomen moet schenken aan de kerk. Moeten we dit zo letterlijk nemen?

Josh (28): Mijn geld is niet van mij, het is van Hem – Refdag
Een artikel in het Reformatorisch Dagblad over diverse boeken die door de jaren heen verschenen zijn over christelijk omgaan met geld en goed.

Moet je als christen in een dure Mercedes rijden? – CIP
"Christenen zijn vreemd in deze wereld, omdat de normen in het Koninkrijk van God anders zijn. Daardoor kun je vaak niet meedoen met de algemene trend." Dat zegt Dr. Jan Hoek.

Rolex of Hema? – Refoweb
Iemand in mijn omgeving heeft het voornemen om iets te kopen waar hij al jaren voor heeft gespaard, een rolexhorloge. Ik weet dat deze horloges zeer duur zijn, maar ik krijg hem niet aan het verstand dat hij ook een horloge van de Hema kan kopen. Is het verantwoord als hij toch zoiets aanschaft? Mij is geleerd dat uitbundigheid niet hoeft. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

|