Seksualiteit

'Ik wil niet meteen een hand in mijn broek': een bekende leus tijdens de landelijke campagne (in 2010 – 2011) 'Maak Seks Lekker Duidelijk'. Deze campagne moest jongeren bewust maken van hun seksuele wensen en grenzen.
Jongeren groeien op in een maatschappij waar seksuele vrijheid centraal staat. Via nieuws, reclames, muziek, films en digitale kanalen krijgen ze een bepaald beeld van seksualiteit mee.

Seksualiteit is een gave van God. Hij heeft het bedacht, ontworpen en geschonken. Niemand dan Hij weet beter hoe seksualiteit de juiste plek in kan nemen in het leven van jongeren en ouderen.
Wat leert de Bijbel ons over de gave van seksualiteit? Hoe doen we als ouders en opvoeders blijvend aan seksuele opvoeding en vorming? Gaan we open met jongeren in gesprek? Is er ruimte voor vragen? Is er aandacht voor de verleidingen die seksuele filmpjes via Whatsapp kunnen bieden of de moeite om grenzen aan te geven, al dan niet binnen een relatie? Laat er een open en eerlijk gesprek over seksualiteit zijn!

|