Het huwelijk

Auteur: Tim en Kathy Keller | Prijs: € 19,95

Het huwelijk

In de inleiding vermeldt Keller dat het boek als een boom is die gevoed wordt door drie diepe wortels. De eerste is zijn 37-jarig huwelijk met zijn vrouw Kathy. Net als vele moderne stellen ondervonden zij dat het huwelijk veel moeilijker was dan dat zij verwacht hadden.

De tweede bron voor dit boek is een lange pastorale ervaring in een stad met miljoenen en in een kerk met duizenden ongehuwde volwassenen. Aan het einde van de jaren tachtig werd het echtpaar Keller voortdurend getroffen door de diepe ambivalentie waarmee de westerse cultuur het huwelijk beziet.

De derde, niet onbelangrijkste wortel van dit boek is het onderwijs vanuit het Oude en het Nieuwe Testament. Het huwelijk ontstond niet aan bijvoorbeeld het einde van de bronstijd, maar werd door God ingesteld voor het welzijn en het geluk van het menselijk geslacht. We zien in het verslag van de schepping de climax dat God een man en een vrouw bij elkaar brengt om hen in het huwelijk te verenigen. De Bijbel begint met een bruiloft (van Adam en Eva) en eindigt met een bruiloft (van Christus en de kerk). Het huwelijk is Gods idee en daarom is wat de Bijbel zegt over Gods bedoeling ermee cruciaal.

Lees ook de recensie van dit boek in het Reformatorisch Dagblad.

Voeg toe aan winkelmandje »

|