De Tabernakel, God woont bij ons

Prijs: € 7,50

De Tabernakel, God woont bij ons

De Bijbel wordt weleens ‘het Boek van de ontmoetingen’ genoemd. God zoekt mensen op. Dat begint al bij Adam. Als hij verschrikkelijk ongehoorzaam geweest is, zegt God tegen hem: ‘Waar ben je?’ God zoekt mensen als Abraham, Mozes, David en Hizkia op. Hij wil met hen in gesprek en hen leiding geven, hen bekeren en vernieuwen.

Het bijzondere is dat God mensen wil ontvangen en onder hen wil wonen. Als God met Israël onderweg is, laat Hij midden in de woestijn een tent bouwen om mensen te ontvangen. Die tent noemt Hij ‘de tent van de ontmoeting’ of ‘de tent van de samenkomst’. Wat bijzonder: op bezoek bij God!

In deze lessenserie gaat u met jongeren in zeven lessen door de tabernakel heen en bouwt u met jongeren de tabernakel na. Op die manier leren jongeren, al doende, wat het betekent om omgang te hebben met de Heere God. Om bij Hem ‘op bezoek’ te gaan. In deze lessen wordt praktisch bezig zijn gecombineerd met Bijbelse verdieping. Zo kan het onderwijs echt dichtbij het hart van (doener) jongeren komen.

De lessen kunnen zowel op catechisatie als tijdens godsdienstlessen of op de jeugdvereniging en jeugdclub gebruikt worden. In de inleiding op de lessenserie vindt u hierover meer praktische informatie.

De doelgroep van deze lessenserie zijn jongeren van 11-15 jaar.


Downloads

Download hier de PowerPoint presentaties bij de lessen

Les 1 - Binnenkomen
Les 2 - Bij de voordeur
Les 3 - Een hand geven
Les 4 - Een tafel vol brood
Les 5 - Licht ontstoken
Les 6 - Intiem gesprek
Les 7 - Gedeelde geschiedenis

Bekijk hier de handleiding als doorbladerbare PDF

Voeg toe aan winkelmandje »

|