Een nacht door voor straatkinderen

24-uursmarathon landelijke actie 2022-2023

3 april 2023

24-uursmarathon landelijke actie 2022-2023 Een nacht door voor straatkinderen

Het was een nacht om nooit te vergeten. Kinderen, jongeren en bijzondere gasten van het LCJ gingen van 31 maart tot 1 april samen de uitdaging aan om 24 uur lang live uit te zenden. Kleine kinderen gingen laat naar bed, jongeren bleven de hele nacht wakker. En waarom? Om geld in te zamelen voor het goede doel: het werk van het LCJ en hulp aan straatkinderen in Geörgie.

Dominee Egas heeft een bijzondere hobby

André Meulmeester ging door het dal van de schaduw van de dood

Binding gemeenten
Verslaggevers Karin Brandwijk en Henriëtte Kooistra gingen langs bij verschillende CGK-gemeenten om live verslag te doen van de activiteiten van lokale LCJ-actievoerders. Tussendoor vertelde Marcel Vroegop een spannend verhaal aan jongeren en las Dineke van der Wilt een prachtig zelfgeschreven verhaal voor aan kinderen. Er waren nog veel meer activiteiten, zoals een veiling, een escaperoom en een rondreis met een legerauto.

Diepte interviews
Tijdens de livestream sprak Marieke Griffioen met interessante gasten als prof. dr. T.M. Hofman en dhr. Frans van der Ham over het thema 'Van Zien naar Omzien'.

Opbrengst
De marathonuitzending heeft ruim € 50.000 opgehaald. Maar niet alleen in financieel opzicht bracht de uitzending wat op. Kijkers voelden zich door de livestream ook (meer) verbonden met CGK-gemeenten op andere plekken in het land. Bovendien hoorden we dat de uitzending mensen wakker heeft geschud. Een medemens zíén is niet genoeg, het gaat om ómzien naar elkaar, om actie.

Wij zijn als jongerenorganisatie ontzettend dankbaar voor iedereen die op welke wijze dan ook betrokken was bij deze 24-uursmarathon.

Terug naar de lijst