Gert-Jan Buth

Contentbeheerder

Het duurde na mijn studie Biomedische Wetenschappen in Leiden even voor ik mijn weg gevonden had, maar in 2009 vond ik mijn plekje bij het LCJ als stafmedewerker. Gedurende drie jaar heb ik mogen bijdragen aan het opbouwen van de organisatie. Na een afwezigheid van zes jaar (maar al die tijd nog wel nauw betrokken) ben ik sinds november 2018 weer in dienst van het LCJ, nu als contentbeheerder.

Ik ben Gert-Jan Buth (1980), sinds 2005 woonachtig in Alphen aan den Rijn, waar ik lid ben van de Christelijke Gereformeerde Kerk. Daar ben ik naast gemeentelid ook lid van de evangelisatiecommissie en betrokken bij het beheer van de website. In mijn vrije tijd lees ik graag.

Als contentbeheerder ben ik bij het LCJ verantwoordelijk voor het beheer van alle websites, zowel die van de organisaties (LCJ/HJW/Evangeliestek) als de diverse platformen zoals Goed in Vorm. Daarnaast ondersteun ik collega's bij het maken van de presentaties voor lezingen en workshops. Ook ben ik medeverantwoordelijk voor het archiefbeheer en het beheer van de Microsoft 365 werkomgeving van de organisatie.

Anderen ondersteunen, samenwerken en een verschil maken met mijn talenten en expertise, daar krijg ik energie van. En daarbij dan de verbinding zoeken tussen taakgebieden, verder kijken dan alleen mijn eigen rol. Om elkaar onderling te versterken.

"Laat de kinderen tot Mij komen, en verhinder ze niet..." (Markus 10:14)

Maar deze woorden van de Heere Jezus vormen mijn diepste motivatie in het werk voor kinderen en jongeren. Ze geven mijn werk een diepere betekenis, meerwaarde. Ook al is dat werk meer achter de schermen en vaak ook meer technisch dan inhoudelijk van aard.

Tegelijk mag ik vaak ook zelf een zegen ontvangen uit de prachtige materialen en inhoud die ik voor kinderen en jongeren voorbij zie komen of waar ik naar mag luisteren. Bijvoorbeeld als ik foto's maak op een Kinder- of Jeugdappel, of als ik nieuwe kernwoorden verwerk op de websites van ABC van het geloof. Dan voel ik me enorm bevoorrecht dat ik deel mag uitmaken van het LCJ-team.

Het is mijn verlangen dat álle kinderen en jongeren tot Hem zullen komen, ook diegenen die afgedwaald of afgehaakt zijn. En om zelf, op de plek die ik gekregen heb, daaraan te mogen bijdragen.

Team