Lydia van Ginkel

Jeugdwerkadviseur

Vervelen doe ik me nooit, ik weet ook niet goed wat dat is. Mijn agenda is nagenoeg altijd goed gevuld en ik heb altijd meer te doen dan de tijd me toelaat. Soms droom ik van de optie om de hele wereld een maand stil te zetten en dan zelf die maand heel veel te doen. Dan check ik daarna weer in bij de rest van de wereld en heb ik heerlijk alles op orde. Tijd is kostbaar, dat is iets waar ik diep van doordrongen ben.

Ik ben Lydia van Ginkel, getrouwd met Benno, een hele sportieve en geduldige man die bijna niet boos kan worden. En áls hij boos is, merkt bijna niemand het. We wonen in Scherpenzeel, samen met onze zoon Ben (2012); ons dochtertje Jade (2016) en als alles goed gaat verwachten we in februari 2021 ons derde kindje.

Sinds 2012 werk ik met veel plezier en enthousiasme bij het LCJ. Voordat ik daar terecht kwam stond ik voor de klas op een middelbare school en gaf ik het vak godsdienst. De liefde voor onderwijs, theologie, mensen en het Woord van God karakteriseren me. Waar dat alles samenkomt in werk, ben ik een gelukkig mens.

Ik ben een denker, soms een beetje ongeduldig, kritisch en analytisch. Ik heb behoefte aan structuur en overzicht en houd van het contact met mensen. Bij het LCJ ben ik verantwoordelijk voor beleidsvorming, de toerusting van leidinggevenden en ambtsdragers en verder een beetje een ‘manusje van alles’. Er zijn veel dingen leuk en interessant, dus ik ben geneigd ook overal mijn neus in te steken.

In onze kerkelijke gemeente ben ik actief geweest in het jeugdwerk en draai ik sinds een paar jaar mee als leiding van de kinderclub. Daar geniet ik enorm van, zaaien met het Woord van God onder kinderen is hoopvol werk, dat perspectief geeft.

''Het Koninkrijk van God maakt de simpelste dingen ineens heilig.''

Ik word gedreven door het perspectief van de toekomst. Deze wereld is tijdelijk en bedoeld als voorbereiding op het eeuwige leven. Die wetenschap geeft me hoop, verwachting en perspectief. Het zet al onze gedachten en bezigheden in een ander daglicht. Dat heb ik nodig om gepassioneerd mijn werk te kunnen doen. Het is niet alleen voor nu. De werkelijkheid reikt zoveel verder dan wij ons vaak in het dagelijks leven realiseren. Het Koninkrijk van God maakt de simpelste dingen ineens heilig.

Het is mijn verlangen dat kinderen, jongeren en leidinggevenden ook verder kijken dan wat zichtbaar is. Dat heb je nodig om het leven aan te kunnen, het leven door te komen, en het leven uit te gaan. Hoop op Jezus Christus, Hij die uiteindelijk alleen ons levensdoel en onze Redder wil zijn!

Team