Opvoeding in de praktijk

Ontdek ons aanbod

Opvoeding in de praktijk

De christelijke opvoeding is er één van vallen en opstaan, van leven van genade. Hoe krijgt dat in de praktijk van alle dag vorm? Het gezinswerk is van groot belang, omdat er geen mensen zo belangrijk zijn in het leven van een kind als zijn ouders. Wij bieden daarom het volgende aan:

Toerustingsaanbod ouders

Het LCJ biedt verschillende cursussen aan om ouders praktische handreikingen te doen bij de opvoeding. Bekijk het overzicht van de verschillende curssussen.


Aanbevelingen

Naast ons eigen aanbod zijn we als LCJ betrokken bij andere interkerkelijke initiatieven. Middels onderstaande initiatieven kunnen wij de gezinnen nog specifieker dienen. We bevelen deze dan ook van harte aan:

Platform Geloof in het gezin

Geloof in het gezin is een platform in de Christelijke Gereformeerde Kerken dat ouders wil inspireren tot een christelijke opvoeding. Via het online opvoedplein www.geloofinhetgezin.nl reiken we materialen, blogs, goede ideeën, interviews en verdiepende artikelen aan. Voor kerken is Geloof in het gezin denktank, vraagbaak en uitvoerder. De redactieraad wordt gevormd door vertegenwoordigers van Deputaten Kerkjeugd en Onderwijs, de jongerenorganisaties CGJO en LCJ, de Theologische Universiteit Apeldoorn, de CGK-Mannenbond en CGK Vrouw.

Geloofwaardig opvoeden

Met het platform Geloofwaardig opvoeden willen we de drieslag 'gezin, kerk en school' versterken. Een mooi voorbeeld uit Sliedrecht vind je op www.geloofwaardigopvoeden.nl.

Homepage