Henriëtte Kooistra

Fondsenmedewerker

Ook ik ben onderdeel van dit team sinds oktober 2014 en dat voelt als een grote zegen. Wat is het prachtig om in zo’n team te mogen werken. Mijn naam is Henriëtte Kooistra en ik woon in Damwâld (Friesland). Dat klinkt ver weg en dat is het inderdaad ook, maar gelukkig kan ik het meeste werk allemaal vanuit huis doen. Een paar keer per jaar kom ik voor vergaderingen richting Sliedrecht en overnacht ik bij mijn ouders die daar in de buurt wonen. In 2012 ben ik met Jan Thomas getrouwd en hij is dus de reden dat ik in Friesland beland ben. We hebben drie (jonge) kinderen, Gideon, Esther en Hanna. Er wordt veel ontwikkeld voor kinderen via bijvoorbeeld ‘Evangeliestek’ en ‘Geloof in het Gezin’ en het is dan ook erg mooi om dit thuis in te zetten. Kerkelijk zijn wij aangesloten bij de CGK-gemeente Broeksterwoude-Andreas en mag ik leiding geven aan de jeugdclub. Ik heb de opleiding directie- en medisch secretaresse gedaan en ik ben ook een aantal jaar in dit vakgebied aan het werk geweest, voordat ik bij het LCJ terecht kwam.

Mijn functie heeft een leuke naam, namelijk ‘creatieve fondsenwerver’. Het houd in dat ik het fondsenteam ondersteun en op creatieve manieren invulling geef aan de fondsenwerving. Zo houd ik me bezig met de advertising en ondersteun ik de Landelijke Actie. Als je nu dit stukje leest en je organisatie wilt promoten via onze uitingen, benader mij dan gerust 😊.

Bij de landelijke actie willen we, met de vele vrijwilligers, de plaatselijke gemeentes helpen bij het actievoeren voor het goede doel. Elke twee jaar is het gebruikelijk om een grootschalige actie op te zetten om geld op te halen voor het LCJ en een ander goed doel. Vooral het werken met alle vrijwilligers en het ondersteunen van leidinggevenden vind ik erg mooi aan dit werk. Op de dinsdag en donderdagen ben ik aan het werk tijdens de schooltijden voor 0,3 fte. Het is ideaal dat de zorg voor het gezin op deze manier gecombineerd kan worden met het werk.

''En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld.'' (Mattheus 28:20)

De afgelopen jaren heb ik gezien hoe het LCJ steeds verder groeide en hoe het werk zich verder uitbreidde. Als je aan het begin van een nieuw jaar staat, dan kun je wel eens twijfelen als je naar de financiën kijkt die binnen moeten komen. We zijn ondertussen met zoveel collega’s, dus de verantwoordelijkheid voor het fondsenteam is erg groot. Gelukkig mogen we deze verantwoordelijkheid bij God neerleggen en altijd weer worden we met dankbaarheid vervuld als aan het einde van het jaar alle financiën binnen zijn gekomen. Dat laat zien dat we verder mogen bouwen aan dit mooie werk en we willen iedereen bedanken die financieel, als vrijwilliger of via het gebed hun steentje bijdraagt aan dit belangrijke werk. Het is mijn gebed dat we door dit werk een middel mogen zijn om kinderen en jongeren tot God te brengen.
Toen ik afscheid nam van de zondagsschool jaren geleden, kreeg ik de tekst mee uit Mattheus 28:20: En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld. In deze wereld kunnen zoveel vragen zijn, de toekomst soms zo onzeker, maar dit is zo’n rijke Bijbeltekst. Wat er ook gebeurd, God belooft dat Hij met ons wil zijn.

Team