Henriëtte Kooistra

Jeugdwerkondersteuner

Ook ik ben onderdeel van dit team sinds oktober 2014 en dat voelt als een grote zegen. Wat is het prachtig om in zo’n team te mogen werken. Mijn naam is Henriëtte Kooistra en ik woon in Damwâld (Friesland). Dat klinkt ver weg en dat is het inderdaad ook, maar gelukkig kan ik het meeste werk allemaal vanuit huis doen. Een paar keer per jaar kom ik voor vergaderingen richting Sliedrecht en overnacht ik bij mijn ouders die daar in de buurt wonen. In 2012 ben ik met Jan Thomas getrouwd en hij is dus de reden dat ik in Friesland beland ben.

We hebben drie (jonge) kinderen, Gideon, Esther en Hanna. Er wordt veel ontwikkeld voor kinderen via bijvoorbeeld ‘Evangeliestek’ en ‘Geloof in het Gezin’ en het is dan ook erg mooi om dit thuis in te zetten. Kerkelijk zijn wij aangesloten bij de CGK-gemeente Broeksterwoude-Andreas en mag ik leiding geven aan de jeugdclub. Ik heb de opleiding directie- en medisch secretaresse gedaan en ik ben ook een aantal jaar in dit vakgebied aan het werk geweest, voordat ik bij het LCJ terecht kwam.

Ik ondersteun het jeugdwerk en het fondsenteam. Op het gebied van jeugdwerk ondersteun ik vooral in het werk rondom de Bijbelstudieconferenties 16+ en 23+ en van het jeugdappel 16+. Ook ben ik als voorzitter betrokken bij de organisatie van de de Connect-jongerenavonden in Friesland. Daarnaast geef ik op creatieve wijze invulling aan de fondsenwerving. Zo verkoop ik bijvoorbeeld pallets toiletpapier onder bedrijven en ondersteun ik de landelijke actie. Op de maandag en donderdagen ben ik aan het werk tijdens de schooltijden voor 0,3 fte. Het is ideaal dat de zorg voor het gezin op deze manier gecombineerd kan worden met het werk. Het is mijn gebed dat we door dit werk een middel mogen zijn om kinderen en jongeren tot God te brengen.

''En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld.'' (Mattheus 28:20)

Toen ik afscheid nam van de zondagsschool jaren geleden, kreeg ik de tekst mee uit Mattheus 28:20: En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld. In deze wereld kunnen zoveel vragen zijn, de toekomst soms zo onzeker, maar dit is zo’n rijke Bijbeltekst. Wat er ook gebeurd, God belooft dat Hij met ons wil zijn.

Team