Interkerkelijke toerustingsdagen 'Ik zie jou!'

Persoonlijk contact met kinderen en jongeren


20 en 27 januari 2018
flyer-toerustingsdagen-2018

Al vroeg kwamen de eerste enthousiastelingen op zaterdagmiddag binnen. Ieder werd voorzien van koffie met een lekkere koek en een tasje met reader, pen, flyers en informatie over deze dag. Prachtig om met zoveel ambtsdragers, leidinggevenden, kinderwerkers en belangstellenden bijeen te zijn!

Lydia van Ginkel, jeugdwerkadviseur bij het LCJ opent de toerustingsdag met het lezen en overdenken van psalm 32. David belijdt zijn zonden en geeft een getuigenis. Hij ontdekte dat de oprechte belijdenis van zonde en schuld en de vergevende genade van God intense bevrijding schenkt. Zijn ervaring en getuigenis zijn een reden voor lofprijzing voor de hele gemeenschap. Het antwoord van de HEERE op zijn belijdenis is een prachtige belofte: ‘Ik zal u onderwijzen en u leren van den weg, dien gij gaan zult; Ik zal raad geven, Mijn oog zal op u zijn.’

Zijn onderwijs, Zijn raad en Zijn ogen, meer heb je niet nodig als leidinggevende. Wie zó leidinggeeft aan jongeren, met een oprecht en open hart voor de Heere, wie zijn zonden belijdt en niet verbergt, die mag weten dat de Heere deze machtige belofte ook voor hem of haar bedoeld!

Dominee L. de Wit vervolgt het programma met een inhoudelijke en praktische lezing over het thema ‘Ik zie jou!’. Hij illustreert zijn verhaal met sprekende voorbeelden uit de praktijk. Oprechte interesse in de jongere die je voor je hebt is onmisbaar. Vraag je af wat hij/zij zegt, denkt, ziet, voelt en doet, en probeer zo de hele jongere te leren kennen, en niet alleen zijn of haar buitenkant. Na afloop van de lezing start de eerste workshopronde. De bezoekers hebben de keuze uit acht workshops voor diverse doelgroepen. Na de eerste workshopronde genieten we van een gezamenlijke maaltijd en het ontmoeten van elkaar. Fijn om ervaringen uit te wisselen. Na de maaltijd vervolgen we het programma met de tweede workshopronde. We sluiten de dag plenair af met het zingen van het lied ‘Laat mij zijn een instrument, Heer’ in Uw hand’. Wat een wonder dat de Heere kleine zondige mensen wil gebruiken in Zijn dienst! Ben(t) u/jij er volgend jaar ook (weer) bij?

Toerustingsdag 2018 'Ik zie jou!' - Gouda

Toerustingsdag 2018 'Ik zie jou!' - Urk

|