ABC van het geloof

Nieuwe kernwoorden

29 december 2021

ABC van het geloof lanceert drie nieuwe kernwoorden: hart, kruis en engelen.

In de Bijbel wordt geregeld gesproken over ‘het hart’ van een mens. Maar wat wordt daar precies mee bedoeld? Waar gaat het over als gezegd wordt dat je een ‘nieuw hart’ moet krijgen?

In de Bijbel lezen we op meerdere plekken over engelen. Over hun verschijning namens God en over wat ze doen. Maar wat merken we nu nog van engelen? En welke aandacht behoren we te geven aan de geestelijke wereld? Het kruis was in Romeinse tijd een martelwerktuig. Wat betekent het dat de Heere Jezus aan een kruis gestorven is en wat betekent het kruis voor ons?

Op deze en andere vragen wordt in de nieuwe kernwoorden van ABC van het geloof ingegaan. Door middel van filmpjes, verwerkingen en een bijbelrooster worden jongeren geholpen om meer te leren over een bepaald kernwoord.

Hoe leg je aan tieners uit wie engelen zijn? Bekijk onderstaand filmpje voor een uitleg van het kernwoord.

Help je mee?

Het ontwikkelen van een kernwoord kost €1.750,- euro. Dit jaar is nog €6000,- nodig. Hiervoor zijn we helemaal afhankelijk van giften. Mogen we op jouw steun rekenen? Elke gift helpt ons om jongeren en kinderen meer te leren over de Bijbel.

Je kunt eenvoudig een gift overmaken via onderstaande button. Het is ook mogelijk om als gemeente een kernwoord te ‘adopteren’. Dit kan door actie te voeren voor een kernwoord of ervoor te collecteren.

Het is ons verlangen dat dit project tot zegen mag zijn voor veel kinderen en jongeren.

Terug naar de lijst