Afsluiting Landelijke Actie 'Van zien naar omzien'

17 november 2023

Afsluiting Landelijke Actie 'Van zien naar omzien'

De landelijke actie van het LCJ, ‘Van zien naar omzien' is afgerond. We zijn als commissie zeer verwonderd en dankbaar voor het prachtige bedrag wat deze actie opgeleverd heeft. Met deze opbrengst kan het LCJ haar belangrijke werk onder kinderen en jongeren blijven doen. En in Georgië kan Kom over en help kinderen in een ander dagopvangcentrum opgevangen. In dit gebouw is plek voor meer kinderen en kan de opvang beter worden georganiseerd. Zo krijgen steeds meer straatkinderen de liefde en aandacht die ze zo hard nodig hebben.

Van CGK Zaamslag tot Zwaagwesteinde en van Kerkwerve tot Damwoude werden er acties gehouden. Het ging er creatief aan toe bij de actievoerders. Zo hield Werkendam een bakwedstrijd en een samenzangavond. Tijdens oud en nieuw verkochten Elburg, Nieuwpoort en Soest stapels oliebollen. In Rijnsburg, Broeksterwoude en Driebergen werd een buffet georganiseerd voor de hele gemeente. Een paar weken na de 24-uurs uitzending van het LCJ organiseerde Nunspeet haar eigen marathon en zaten er jongeren 24 uur op een steiger in de buitenlucht.

Bekijk de actiefoto's

Commissie feliciteert Nieuwpoort
Graag wilden we als commissie wat terugdoen voor de gemeente die het meeste geld per lid zou ophalen. Het was heel spannend, want CGK gemeentes zoals Barendrecht, Soest, Rijnsburg, Vlaardingen en Alphen aan de Rijn haalden allemaal meer dan 10 euro per gemeentelid op. CGK Nieuwpoort haalde het meeste op, met maar liefst 19,86 euro per lid. Als commissie zijn we naar het prachtige vestingstadje gereisd om een prijs te overhandigen. Zie bovenstaande video.

Nico Hoogendoorn neemt afscheid
Na 12,5 jaar hebben wij afscheid genomen van onze vrijwilliger Nico Hoogendoorn. We kunnen hem wel het gezicht van de landelijke actie noemen. Vaak was Nico te zien op het Jeugdappel 16+ en ook tijdens de marathonuitzendingen praatte hij veel aan elkaar. We hebben hem als commissie verrast met een lekker cadeau.

Namens de commissie Landelijke Actie hartelijk bedankt voor de tomeloze inzet van zoveel LCJ’ers.

William en Tessa Hijkoop, Nico Hoogendoorn, Alette Sierveld, Christine Kooman, Wilma de Boer, Janienke Lagemaat, Martijn van Haarlem en Henriëtte Kooistra

Terug naar de lijst