Terugblik Kinderappel ‘Ik verlang naar...’

31 mei 2021

Zaterdagmorgen 29 mei hebben we het jaarlijkse Kinderappel gehouden. Vanwege de coronamaatregelen was het ook dit jaar weer online. In verband hiermee hebben we de commissies LCJ en HJW samengevoegd en een gezamenlijk Kinderappel georganiseerd.

Het thema van dit jaar was ‘Ik verlang naar...’ Ds. v.d. Berg vertelde het verhaal over Ethan, een Leviet, die op weg is naar de tempel om daar God te aanbidden en om vergeving te vragen. Deze Ethan overdacht tijdens zijn reis, de woorden van psalm 84, waaruit het thema ook was genomen. De dichter van deze psalm wilde ook in de tempel zijn, waar zelfs de mus en de zwaluw in- en uitvliegen. Dicht bij God, bij Hem is vergeving te vinden.

Ook hebben we met elkaar gekeken naar een filmpje waarin ds. Bot samen met enkele kinderen van CGK Vlaardingen vogels gingen kijken. Daarnaast hebben we met de kinderen, die door het hele land met ons verbonden waren, een spannende Kahoot wedstrijd gespeeld. Kinderen van CGK Urk hadden muziek voor ons ingezongen en ook hebben we een themalied (psalm 84:3, onberijmd) geleerd.

Kijk hier de uitzending terug

Vooraf hebben leidinggevenden en ouders bij ons een pakketje kunnen opvragen, hiervan is veelvuldig gebruik gemaakt, zo’n 2100 pakketten zijn besteld. Uit de foto's die ingestuurd werden konden we ook opmaken dat veel kinderen thuis of met de zondagsschool/club meekeken.

We hopen en verlangen om volgend jaar weer de fysieke Kinderappeldagen te kunnen organiseren. Maar voor de mogelijkheden die we nu hadden om zoveel kinderen te bereiken zijn we erg dankbaar. We hopen en bidden dat dit Kinderappel tot zegen is geweest en mag zijn voor alle kinderen die gekeken hebben.

Terug naar de lijst