'De strijd om jouw hart en leven'

Verenigingspakket

9 december 2021

Nieuw: verenigingspakket ‘De strijd om jouw hart en leven’

“Het is oorlog. In deze wereld is een keiharde strijd gaande. En niet alleen in deze wereld, maar veel dichterbij. Geen strijd tegen vlees en bloed, maar tegen geestelijke machten en krachten. Er is een strijd om jouw hart! Aan wie geef jij je liefde, je toewijding en je tijd?” Met deze woorden start de lesbrief over ‘De Heilige Oorlog’. Het bekende boek van John Bunyan.

In dit boek tekent Bunyan de strijd die gaande is om het hart en leven van ieder mens en maakt op een creatieve manier duidelijk wat er in het hart van de mens kan omgaan. Het LCJ is de samenwerking met Goed in vorm, Geloofstoerusting en het HJW aangegaan. Samen hebben we een interactieve lessenserie ontwikkeld om het lezen van deze klassieker uit de christelijke traditie te stimuleren en jongeren hernieuwd kennis te laten maken met de inhoud van dit boek op een hedendaags aansprekende en herkenbare wijze. De sprekende metaforen die John Bunyan gebruikt in zijn boek ‘De Heilige Oorlog’ hebben we omgezet in tien animaties. Bij die animaties is een verenigingspakket ontwikkeld. Dit pakket is zo opgebouwd dat jongeren in vier avonden, met wisselende werkvormen, zowel de kern van het boek meekrijgen als ook de kern van het Evangelie.

Het verenigingspakket bevat een doeboek voor jongeren, een digitaal leidingdeel, tien animaties en de podcast ‘De Heilige Oorlog’. Ook is een hardcover uitvoering van het boek ‘De strijd om jouw hart en leven’ toegevoegd. Dit boek heeft Geloofstoerusting in samenwerking met Dr. R. van Kooten uitgebracht, zowel in boekvorm, e-book en luisterboek. Speciaal voor jongeren die nog een spade dieper willen. Het complete pakket is te bestellen voor €12,50 en wordt gratis verzonden. Ook zijn er extra doeboeken te bestellen bij het totaalpakket voor €2,50 per stuk.

Meer informatie over het project is te vinden op www.deheiligeoorlog.nl.

Terug naar de lijst