Doe mee!

Nieuwe landelijke actie

14 oktober 2022

Doe mee aan de nieuwe landelijke actie

Stel je eens voor dat het elke dag weer een vraag is of er eten is. Dat je elke nacht dwaalt door de metrostations en de straten van een drukke hoofdstad. Dat je niet aan deze situatie kunt ontsnappen, omdat je niet geregistreerd staat en daardoor niet naar school kunt. Voor straatkinderen in Georgië is dit de harde realiteit.

Kom over en help helpt deze straatkinderen door ze op te vangen in een dagopvangcentrum waar ze leren lezen, schrijven en rekenen. Ook krijgen ze een stevige maaltijd en horen ze van een liefdevolle God die ook voor hen wil zorgen. Daarnaast proberen werkers in de dagopvang deze kinderen te registreren, zodat ze naar school kunnen en later kunnen gaan werken.

Met de opbrengst van de landelijke actie kunnen we echt een verschil maken in het leven van kinderen. De helft van de opbrengst gaat naar het dagopvangcentrum van Kom over en help en de andere helft gaat het naar werk van het LCJ onder kinderen en jongeren in Nederland.

Kom in actie!
Ga met elkaar actievoeren als zondagschool, kinderclub, jeugdclub, vereniging of als hele gemeente. De website lcjactie.nl staat vol met actie-ideeën, actieproducten en actie-informatie. Ook denkt de Commissie Landelijke Actie graag met jullie mee; je kunt hen benaderen via doemee@lcj.nl.

Marathon 31 maart – 1 april
Ook dit jaar willen we een 24-uurs radio-uitzending maken en uitzenden via een livestream. Hiervoor hebben we jullie nodig. Graag zouden we met heel veel verenigingen en clubs deze nacht op willen blijven. Op die vrijdagavond en/of zaterdagochtend zouden jullie ook actie kunnen voeren.

De uitzending organiseren we vanuit een studio centraal in het land. Tegelijkertijd touren LCJ-verslaggevers door het land om alle verenigingen, clubs en gemeentes te bezoeken die ook actievoeren of een actie hebben gehouden. Houd de datum vrij in de agenda, meer informatie volgt nog.

Terug naar de lijst