Terugblik Kruispuntconferentie Huwelijk

7 november 2023

Terugblik Kruispuntconferentie Huwelijk

Zaterdag 4 november 2023 genoten we met zo’n 50 deelnemers uit alle hoeken van het land van een prachtige huwelijksconferentie. Dominee P.W.J. van der Toorn, predikant in de cgk Bunschoten Spakenburg sprak als eerste spreker op deze conferentie met als thema “Het huwelijk in Bijbels licht”. In deze lezing dachten we met elkaar na over vragen als: Wat zegt Gods Woord over huwelijk en gezin? Wat is de positie van man en vrouw in het huwelijk? Hoe ziet een christelijk huwelijk er uit?

Onder leiding van spreker Ankie van de Breevaart, medewerker van de Vluchtheuvel, werd er na gedacht over communicatie in je relatie. Middels groepsverwerkingen, filmpjes en stellingen gingen stellen zelf met elkaar in gesprek over dit thema.
In de middag werd onder leiding van Marieke Griffioen stilgestaan bij het thema ‘Intimiteit en seksualiteit, vruchtbaarheid en gezinsvorming’. Eind van de middag was er tenslotte nog een mannen- en vrouwengesprekskring waarin er verder over bovenstaande thema’s werd nagedacht.

De conferentie werd afgesloten met een broodmaaltijd. Niet alleen verdiepten de stellen hun gezamenlijke relatie, maar ook als groep ontstonden er mooie verbindingen. Genietend van een Chinees buffet en buiten wandelend vonden veel mooie gesprekken plaats. We kijken dankbaar terug op een mooie dag.

Hieronder is een foto-impressie te zien van deze mooie dag.

Terug naar de lijst